2013. március 16., szombat

Fehér termékek (péksütemények)

Fehér termékek (BL 55)


Vizes termékek (zsömle gyártástechnológiája)
Tejes termékek (tejes kifli)
Dúsított termékek (margarinos kifli)
Tojással dúsított (briós)
Omlós termékek (margarinos pogácsa)
Leveles termékek (túrós táska)
Nyersanyag előkészítés
liszt, só, víz, adalék anyag, élesztő hőmérséklet beállítás, mérés, szitálás
liszt, víz, élesztő, só, cukor, tejpor, margarin – hőmérséklet beállítás, szitálás, mérés
liszt, víz, élesztó, só, cukor, tejpor, margarin
liszt, víz, élesztő, só, cukor, tejpor, tojás, margarin
liszt, víz, élesztő, só, cukor, margarin, tejpor, tojás,adalék anyag
Liszt, víz, élesztő, só, cukor, tejpor, tojás, margarin, ecet
Tésztakészítés
tészta technológiai mutatói: -összetétel (BL 55 liszt, 4% élesztő, 1,5% só, 1-2% adalék) -sűrűség: 55 % folyadék; -hőmérséklet: 30 °C; -érési idő, dagasztási idő: üzemi körülményektől függ
összetétele: BL 55 liszt, 3-4% élesztő, 2 % margarin, 3% tejpor, 1,5 % cukor, 1,2 % só; - sűrűsége: 52-53% víz; - hőmérséklete: 28 °C; - érési idő: üzemi körülményektől függ
összetétele: BL 55 liszt, 4-5% élesztő, 1,2 % só, 5% margarin, 4% cukor, 3% tejpor; - sűrűsége: 51% víz; - hőmérséklete: 26-27°C; - érési és dagasztási idő: üzemtől függ
összetétele: BL 55 liszt, 5% élesztő, 1% só, 11% margarin, 10% cukor, 3% tejpor, 1,5 db tojás / kg liszt; -sűrűsége: 50- 54% víz; - hőmérséklete: 26-28°C; érési idő: 15 perc
összetétele: BL 55 liszt, 5% élesztő, 0,8% só; 10% cukor, 35,7% margarin, 2% tejpor, 1 db tojás / liszt kg, -sűrűsége: 30-40 % ; hőmérséklete: 22-24°C; érési idő: 30-50 perc
összetétele: BL 55 liszt, 5% élesztő, 0,8% só, 8% cukor, 56% margarin, 3% tejpor, 1 db tojás / liszt kg, 0,5 % ecet, sűrűsége: 50-58 % víz; hőmérséklete: 20-25 °C; érési idő: a bedagasztott tésztát érés után hajtogatjuk
Feldolgozás
ismételt osztás (30 felé) préstömeg; 1. osztás: 1,98 kg gömbölyítés, pihentetés, olajozás; 2.osztás: 30 felé; 1 tészta: 66 g , gömbölyítés, pihentetés
ismételt osztásos; 1. osztás: 1,59- 1,60 kg feladási tömeg, gömbölyítés, pihentetés, olajozás; 2. osztás: 30 felé, 1 tészta tömege: 53 g ; kifli nyújtása, sodrása, lemezre tétele
ismételt osztással adják fel; 1. osztás: 42* 30 = 1, 26 kg gömbölyítés, pihentetés, olajozás; 2. osztás: 30 felé, 1 tészta: 42 g ; nyújtás, sodrás, elrakás
1. osztás: 1,65 kg; gömbölyítés, pihentetés, olajozás; 2. osztás 30 felé; 1 tészta: 55 g; pihentetés, sodrás, formázás, lemezre tevés, tojásozás,
1 tészta tömege: 55 g
Élesztős tészta készítése, zsiradék lisztes készítése, tészta- zsiradék begyúrása; 1 tészta tömege töltelékkel 55 + 30 g ; a tésztát kinyújtjuk, 10× 10 cm-es négyzetekre vágjuk, a tölteléket a tésztalapokra helyezzük középre, mjad a tésztalap négy sarkát az átló mentén a tészta közepéig hajtjuk vissza.
Kelesztés
Idő: 45 perc; hőmérséklet: 30-35 °C; relatív páratartalom 70-95 %
Idő: 45 perc; hőmérséklet: 30-35° C ; RPT: 70-90%
Idő: 30-45 perc, hőmérséklet: 30-35°C; RPT: 70-90 % ; esetenként sózás, mákozás, magozás, sajtozás
Idő: 35- 40 perc; hőmérséklet: 30-35°C; RPT: 75-90% (tojásozott felületű termékeknél 65-75 % )
Idő: 35-40 perc; hőmérséklet: 30-35 °C; RPT: 75-80%
Idő: 30-45 perc; hőmérséklet: 30-35°C; RTP: 75-85%
Sütés
idő:15 perc; hőmérséklet: 260-280 °C; légtér: gőzzel telített
Idő: 15 perc; hőmérséklet: 240-260°C; gőzzel telített légtér
Idő: 12-13 perc; hőmérséklet: 220-240°C; légtér: gőzzel telített
Idő: 13-15 perc; hőmérséklet 200-220°C; sütőtér: száraz; felületkezelés: tojásozás, cukrozás
Idő: 13-15 perc; hőmérséklet: 230 °C; sütőtér: száraz; felületkezelés: rovátkolás, tojásozás
Idő: 20- 22 perc; hőmérséklet: 240 °C ; gőzzel telített légtér; felületkezelés: mosdatás
Kész áru kezelés
gyors hűtés, szakszerű tárolás; a kész termék :54 gramm (+/- 5 % )
kész termék tömege: 44 g (+/- 5 % )
termék tömege: 34 g (+/- 4 % )
Kész termék tömege 48 g (+/ - 5 % )
kész termék tömege:47,5 g (+/- 5%)
kész termék tömege: 73 g (+/- 5 %)
Termékek (faktoraik)
dupla zsemle (2); negyedes zsemle cipó (4,4); fél kg-os zsemle cipó (4,62);
császárzsemle; nagy kifli (2,26); óriás kifli (4,9); finom fonott kalács 0,25 kg (5, 28); finom fonott kalács 0,5 kg (10,56 ); szegedi vágott (4,81);
zsúrkenyér (uzsonnarúd) 0,25 kg (6,9); zsúrkenyér 0,5 kg (13,8); mindszenty kalács (3 ágból fonott, tojással kezelik) 0,25 kg (6, 77), 0,5 kg (13,54);
Nagy briós (2); cukros kifli (1 és 2); molnárka (0,67); finom fonott kalács (kávéházi kalács) 0,25 kg (5,09), 0,5 kg (10,18); puffancs (2); orosházi banán (1); foszlós kalács 0,25 kg (5, 09), 0,5 kg (13,5);
Diós, mákos pozsonyi kifli (0,68); tepertős pogácsa (1); zsúr tepertős pogács (0,5); mákos tekercs 0,25 kg ( 3,09), 0,5 kg (6);
ízes táska (1,1); kakaós leveles csiga (1); tiroli túrós rétes (0,95); mákos és diós búrkifli (0,98); diós leveles csiga (1,02);