Fehér
termékek (BL 55)
|
||||||
|
Vizes
termékek (zsömle gyártástechnológiája)
|
Tejes
termékek (tejes kifli)
|
Dúsított
termékek (margarinos kifli)
|
Tojással
dúsított (briós)
|
Omlós
termékek (margarinos pogácsa)
|
Leveles
termékek (túrós táska)
|
Nyersanyag
előkészítés
|
liszt,
só, víz, adalék anyag, élesztő
–
hőmérséklet
beállítás, mérés, szitálás
|
liszt,
víz, élesztő, só, cukor, tejpor, margarin
– hőmérséklet beállítás, szitálás, mérés
|
liszt,
víz, élesztó, só, cukor, tejpor, margarin
|
liszt,
víz, élesztő, só, cukor, tejpor, tojás,
margarin
|
liszt,
víz, élesztő, só, cukor, margarin,
tejpor, tojás,adalék anyag
|
Liszt,
víz, élesztő, só, cukor, tejpor, tojás, margarin,
ecet
|
Tésztakészítés
|
tészta
technológiai mutatói:
-összetétel
(BL 55 liszt, 4% élesztő, 1,5% só, 1-2% adalék) -sűrűség:
55 % folyadék; -hőmérséklet:
30 °C; -érési
idő, dagasztási idő:
üzemi körülményektől függ
|
összetétele:
BL 55 liszt, 3-4% élesztő, 2 % margarin, 3% tejpor, 1,5 %
cukor, 1,2 % só; - sűrűsége:
52-53% víz; - hőmérséklete:
28 °C; - érési
idő:
üzemi körülményektől függ
|
összetétele:
BL 55 liszt, 4-5% élesztő, 1,2 % só, 5% margarin, 4% cukor, 3%
tejpor; - sűrűsége:
51% víz; - hőmérséklete:
26-27°C; -
érési és dagasztási idő:
üzemtől függ
|
összetétele:
BL 55 liszt, 5% élesztő, 1% só, 11% margarin, 10% cukor, 3%
tejpor, 1,5 db tojás / kg liszt; -sűrűsége:
50- 54% víz; - hőmérséklete:
26-28°C;
érési idő:
15 perc
|
összetétele:
BL 55 liszt, 5% élesztő, 0,8% só; 10% cukor, 35,7% margarin,
2% tejpor, 1 db tojás / liszt kg, -sűrűsége:
30-40 % ; hőmérséklete:
22-24°C; érési
idő:
30-50 perc
|
összetétele:
BL 55 liszt, 5% élesztő, 0,8% só, 8% cukor, 56% margarin, 3%
tejpor, 1 db tojás / liszt kg, 0,5 % ecet, sűrűsége:
50-58 % víz; hőmérséklete:
20-25 °C;
érési idő:
a bedagasztott tésztát érés után hajtogatjuk
|
Feldolgozás
|
ismételt
osztás (30 felé) préstömeg; 1. osztás:
1,98 kg gömbölyítés, pihentetés, olajozás; 2.osztás: 30
felé;
1 tészta: 66 g
, gömbölyítés, pihentetés
|
ismételt
osztásos; 1. osztás: 1,59- 1,60
kg feladási tömeg, gömbölyítés, pihentetés, olajozás; 2.
osztás: 30 felé, 1
tészta tömege: 53 g ;
kifli nyújtása, sodrása, lemezre tétele
|
ismételt
osztással adják fel; 1. osztás: 42*
30 = 1, 26 kg gömbölyítés, pihentetés, olajozás; 2. osztás:
30 felé, 1
tészta: 42 g ;
nyújtás, sodrás, elrakás
|
1.
osztás: 1,65 kg; gömbölyítés, pihentetés,
olajozás; 2. osztás 30 felé; 1
tészta: 55 g;
pihentetés, sodrás, formázás, lemezre tevés, tojásozás,
|
1
tészta tömege: 55 g
|
Élesztős
tészta készítése, zsiradék lisztes
készítése, tészta- zsiradék begyúrása; 1
tészta tömege töltelékkel 55 + 30 g ; a
tésztát kinyújtjuk, 10× 10 cm-es négyzetekre vágjuk, a
tölteléket a tésztalapokra helyezzük középre, mjad a
tésztalap négy sarkát az átló mentén a tészta közepéig
hajtjuk vissza.
|
Kelesztés
|
Idő:
45 perc; hőmérséklet: 30-35 °C; relatív
páratartalom 70-95 %
|
Idő:
45 perc; hőmérséklet: 30-35° C ; RPT:
70-90%
|
Idő:
30-45 perc, hőmérséklet: 30-35°C; RPT:
70-90 % ; esetenként sózás, mákozás, magozás, sajtozás
|
Idő:
35- 40 perc; hőmérséklet: 30-35°C;
RPT: 75-90% (tojásozott felületű termékeknél 65-75 % )
|
Idő:
35-40 perc; hőmérséklet: 30-35 °C;
RPT: 75-80%
|
Idő:
30-45 perc; hőmérséklet: 30-35°C; RTP:
75-85%
|
Sütés
|
idő:15
perc; hőmérséklet: 260-280 °C; légtér:
gőzzel telített
|
Idő:
15 perc; hőmérséklet: 240-260°C;
gőzzel telített légtér
|
Idő:
12-13 perc; hőmérséklet: 220-240°C;
légtér: gőzzel telített
|
Idő:
13-15 perc; hőmérséklet 200-220°C;
sütőtér: száraz; felületkezelés: tojásozás, cukrozás
|
Idő:
13-15 perc; hőmérséklet: 230 °C; sütőtér:
száraz; felületkezelés: rovátkolás, tojásozás
|
Idő:
20- 22 perc; hőmérséklet: 240 °C ; gőzzel
telített légtér; felületkezelés: mosdatás
|
Kész
áru kezelés
|
gyors
hűtés, szakszerű tárolás; a kész
termék :54 gramm (+/- 5 % )
|
kész
termék tömege: 44 g (+/- 5 % )
|
termék
tömege: 34 g (+/- 4 % )
|
Kész
termék tömege 48 g (+/ - 5 % )
|
kész
termék tömege:47,5 g (+/- 5%)
|
kész
termék tömege: 73 g (+/- 5 %)
|
Termékek
(faktoraik)
|
dupla
zsemle (2); negyedes zsemle cipó
(4,4); fél kg-os zsemle cipó (4,62);
|
császárzsemle;
nagy kifli (2,26); óriás
kifli (4,9); finom fonott kalács 0,25 kg (5, 28); finom fonott
kalács 0,5 kg (10,56 ); szegedi vágott (4,81);
|
zsúrkenyér
(uzsonnarúd) 0,25 kg (6,9); zsúrkenyér
0,5 kg (13,8); mindszenty kalács (3 ágból fonott, tojással
kezelik) 0,25 kg (6, 77), 0,5 kg (13,54);
|
Nagy
briós (2); cukros kifli (1 és 2); molnárka
(0,67); finom fonott kalács (kávéházi kalács) 0,25 kg (5,09),
0,5 kg (10,18); puffancs (2); orosházi banán (1); foszlós
kalács 0,25 kg (5, 09), 0,5 kg (13,5);
|
Diós,
mákos pozsonyi kifli (0,68); tepertős
pogácsa (1); zsúr tepertős pogács (0,5); mákos tekercs 0,25
kg ( 3,09), 0,5 kg (6);
|
ízes
táska (1,1); kakaós leveles csiga (1); tiroli
túrós rétes (0,95); mákos és diós búrkifli (0,98); diós
leveles csiga (1,02);
|