2013. január 24., csütörtök

Minőségismeret csoportos munka

Beszámolót tartani egy forgalomban lévő termékről, aminek az összetétele, gyártójának jellemzése, minőségbiztosítási rendszerek, ízesítések felsorolása kell, hogy szerepeljen.

Kraft: Milka

Nestlé



Bonbonetti konzum szaloncukor


( Bonbonetti Kft. ) 

A Bonbonettli legújabb készítménye a hagyományos, banán és málna ízesítésű konzum szaloncukor, melyet  valódi kakaós étcsokoládéba mártanak és ezüst színű papírba csomagolnak.
Egy csomagban lévő szaloncukor nettó súlya 380 gr.

Összetevők:cukor, ivóvíz, glükóz szirup, hidrogénezett növényi zsír, zsírszegény kakaópor (a bevonómasszában 12%), zselésítő anyag: pektin, étkezési sav: citromsav, savanyúságot szabályozó anyag: nátrium-bikarbonát, aromák: banán, málna, emulgeálószer: szójalecitin.
Bevonatarány: legalább 20%. Nyomokban mogyorót, földimogyorót és tejport tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100g termékben: energia-tartalom: 1524kJ / 361kcal, fehérje: 0,7g , szénhidrát: 71,3g, zsír: 7,9g.


A cégről  140 éves múlttal rendelkezik. A Bonbonetti Csoport Magyarország legjelentősebb kapacitásokkal rendelkező édesipari cégcsoportja, hazánk első számú édességgyártója. Olyan nagy márkák megalkotója és gyártója, mint a tibi csoki, a Cherry Queen konyakmeggy, a Bonbonetti szaloncukrok vagy a közkedvelt Franciadrazsé és Dunakavics, amelyek a mai napig a cég budapesti Vágóhíd utcai gyárában készülnek. A hazai édesipar utolsó nagy bástyájaként közel 600 dolgozónak biztosít munkát, ezzel támogatva a magyar gazdaságot.

Minőségbiztosítási rendszerek (Minőség a folyamatos versenyképesség érdekében.)
Az elmúlt 140 év alatt olyan jelentős szakmai tudás, tapasztalat és technológiai know-how halmozódott fel a cégnél, mely garancia termékeink kiváló minőségére. Ennek érdekében vállalatunk a legszigorúbb minőségbiztosítási rendszereknek veti alá magát, a HACCP rendszert 1998., az ISO 9001:2000-et 2003. óta alkalmazzuk. Cégünk 2007-ben megszerezte az IFS 4-es, majd 2008-ban az IFS 5-ös minősítést. Csokoládéink kiváló minőségüknek és egyediségüknek köszönhetően az egész világon nagy népszerűségnek örvendenek, bonbonjaink piacvezetőek Belgiumban, a csokoládé hazájában.


Egyéb termékekről

A Bonbonetti Kft. édes- és sütõipari, cukrászati és gasztronómiai termékeinek széles palettájából válogathatnak felhasználóink. A speciális csokoládék, bevonómasszák, töltelék- és dúsítóanyagok valamint cukrászati kiegészítõ termékek jól szolgálják az élelmiszeripari feldolgozás különbözõ ágazatainak igényeit. A körültekintõen kiválasztott, legjobb minõségû nyersanyagokból gyártott termékeink felhasználása növeli a késztermékek élvezeti értékét és kedvezõen befolyásolja külsõ megjelenési formáját.